Hasznos tippek eladó lakásunk bemutatásához

Abban az esetben, ha úgy döntünk, hogy megválunk a birtokunkban levő ingatlanunktól, és megtesszük az első lépéseket efelé, nem árt figyelembe venni néhány fontos tényezőt.

Amikor elmegyünk a boltba és a termékek között böngészünk, próbáljuk kiválasztani, hogy melyiket tegyük a kosarunkba, a legfeltűnőbb, legszebb csomagolású termékeket mindenképpen megnézzük. Amikor már a kezünkben van az árucikk, akkor szemrevételezzük, hogy mennyibe kerül, illetve pontosan milyen összetevőkből áll. Vásárlási szándékkal csak ezután állunk elő. Az emberekben hasonló mechanizmus játszódik le akkor is, amikor a számukra megfelelő otthont keresik, ezért fontos, hogyan látják lakásunkat, amit szintén eladásra kínálunk.

A rendetlen otthon nem túl vonzó

A rendetlen otthon nem túl vonzó. Forrás: img.ehowcdn.com

Elsőként a fényképek készítésekor kell odafigyelnünk, hiszen ezek megmaradnak, és remélhetőleg sok megtekintőre számíthatunk majd. Ezután a személyesen kiérkező érdeklődők számára kell a lehető legszimpatikusabbá tenni ingatlanunkat.

Az első, és talán legfontosabb, hogy tiszta, rendezett környezetben mutassuk be lakásunkat. Annak ellenére, hogy általában berendezés nélkül adjuk el, a megtekintés során befolyásolják a megtekintők érzéseit. Az első benyomás kialakításában kulcsszerepe van az otthon hangulatának. Ha sikerül pozitív képet kialakítani az érdeklődőben, akkor könnyebb dolgunk lesz a későbbiekben. Ennek érdekében takarítsunk ki, pakoljuk el a ruhákat és a nem odaillő dolgokat, illetve mosogassuk el a használt edényeket. Amit nem szeretnénk megmutatni, lehetőség szerint tegyük el, vagy takarjuk le.

Tiszta otthon, rendes ház.

Tiszta otthon, rendes ház. Forrás: gethealthywithanita.com

A másik, amit a bemutatás során megtehetünk, hogy engedjük az érdeklődő fantáziáját kibontakozni, hagyjunk neki teret, hogy az adott lakás falai közé képzelhesse életét. Ha hagyunk neki időt, hogy a saját bútoraival, elképzeléseivel töltse meg a házat, akkor szimpatikusnak fogja találni a környezetet, így nagyobb eséllyel fogja az adott ingatlant választani.

Mivel az emberek különböznek egymástól, és más igényekkel rendelkeznek, így elképzelhető, hogy az eladó és a vásárló más dolgokat tart fontosnak, más az ízlésük, mást tartanak szépnek. Emiatt adott esetben előfordulhat, hogy imádott konyhabútorunk színe nem fog tetszeni az érdeklődőnek. Ezt igyekezzünk nem a szívünkre venni, mert nem a személyünk ellen emelnek kifogást, csupán más igényeik vannak, ami velünk ugyanúgy előfordulhat, amikor a magunk számára keresünk új ingatlant.

Mindenekelőtt igyekezzünk kedvesek, készségesek maradni, válaszolni a felmerülő kérdésekre, és nem elutasítóan viselkedni, illetve rendezett, tiszta környezetben fogadni az érdeklődőket. Ha ezt a néhány egyszerű dolgot megfogadjuk, lényegesen jobb esélyekkel fogunk rendelkezni a potenciális vásárló megnyerésében.

Amennyiben tetszett a cikk, vagy érdekesnek találja a témát, szóljon hozzá, ajánlja ismerőseinek, vagy like-olja a Facebook oldalunkat, hogy mindig időben értesüljön az újdonságokról.

Vélemény, hozzászólás?