Tanyafejlesztési Program 2014.

Az előző programok sikerén és népszerűségén felbuzdulva újra pályázatot írtak ki a tanyák fejlesztésére. Az érdeklődők számára jó hír, hogy az igénybe vehető előleg mértéke a múlt évi 25 százalék helyett idén 50 százalék lett. Külön felhívták a figyelmet arra, hogy a mostani pályázat esetében nincs hiánypótlásra lehetőség.

tanya

Forrás: thatchedfarm.co.uk

A kiírásra két célból lehet pályázatot leadni.

Tanyagazdaság fejlesztése

Erre a célra 200 millió forintos keretet különítettek el. A pályázati pénzt lehet fordítani gépek beszerzésére, az állatállomány növelésére, valamint a lakó vagy a gazdálkodási épület felújítására. A fejlesztésre igényelhető összeg felső határa 7500 euró, azaz 2,2 millió forint. A támogatás mértéke 75, a fiatal gazdálkodók esetében 90 százalékos.

Egyéni tanyavillamosítás  

Erre a célra 100 millió forintos keret áll rendelkezésre. A fejlesztésre igényelhető maximális összeg 5 millió forint, a támogatás mértéke ebben az esetben 100 százalék.

Pályázni február 7-től március 10-ig, vagy a forrás kimerüléséig lehet.

Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/ujabb-300-millio-forintos-forras-tanyafejlesztesre

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/szazmillio-forintos-forras-a-meheszeti-agazat-versenykepessegenek-novelesere

Vélemény, hozzászólás?