SZEGED TE DRÁGA!

Az alábbiakban az ingatlan.net statisztikáit olvashatod, amelyek a szegedi ingatlanárak alakulását mutatják be 2002-től napjainkig, időrendi, és területi osztásban. Érdemes megfigyelni, hogyan reagált a piac az ÁFA-mentesség kivezetésére, az egyes támogatási formák változásaira, a banki alapkamatok mozgására, a járványhelyzetre, és az infláció, azaz a devizaárfolyam alakulására…

Forrás: Ingatlannet.hu

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal eredeti maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Szeged területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem áll rendelkezésünkre elegendő információ.

Négyzetméterre vonatkozó statisztikák
Átlag m²Átlag m² árLegkisebb m² árLegnagyobb m² ár
95522 158269 900761 523
Ingatlanra vonatkozó statisztikák
Átlag árLegkisebb árLegnagyobb ár
49 799 5204 500 000386 000 000

*Letölthető statisztikáink szerzői jogi védelméről részletesen a Felhasználási feltételeink 6. pontjában tájékozódhat.

Területi eloszlás

Időbeli változás

Ezeket is érdemes megnézni